Voeding

Je bent wat je eet, dus je kan maar best zeker zijn dat je wéét wat je eet. Leer alles over voeding in onze cursussen uit het subthema Voeding en ga bewuster om met je voeding. Wil je er jouw carrière van maken en mensen voedingsadvies geven? Dan ben je op het goede pad. Volg één of meer opleidingen rond voeding en verdiep je in de voedingsleer. Zo ga jij binnenkort al aan de slag als voedingsdeskundige.

voor gezonde eetgewoonten

met persoonlijke begeleiding

word voedingsadviseur

focus op voedzaamheid

alles over gezonde voeding

over balanceren en matigen

op maat van elk lichaam

gezond én lekker

voor de echte foodies

vol gezondheidstips


All courses in the subcategory Voeding

Afslankingsconsulent, a profession with a future!

Volg de opleiding Afslankingsconsulent en word een krak als Afslankingsconsulent.

Chinese Voedingsleer, maak van je cliënten gezondere mensen

Volg de opleiding Chinese Voedingsleer en word een krak in je vak als Voedingscoach.

Voeding

Gezondheidscoach Allround

Gezondheidscoach Allround, leer op een praktijkgerichte manier de kneepjes van het vak

Volg de opleiding Gezondheidscoach Allround en word een krak als Gezondheidscoach.

Available via

Voeding

Intermittent Fasting

Intermittent Fasting, kraak de voedingscode van je klanten

Volg de basisopleiding Intermittent Fasting en help klanten aan een gezonde levensstijl.

Available via

Voeding

Ultimate Potential Coach

Ultimate Potential Coach, spreek de genezende en vitale oerkracht van je klanten aan

De praktijk leren in de lessen, en rustig thuis de theorie doornemen?

Available via

Voedingsdeskundige Allround, wijs je cliënten de weg naar een gezondere toekomst

Volg de opleiding Voedingsdeskundige en word een krak in je vak als Voedingsexpert.


Be sure of your future!

Als expert in voeding ga je aan de slag in een natuurwinkel, als diëtist, voedingsdeskundige in bijvoorbeeld een fitnesscentrum of als kok in een restaurant.

Goed opgeleide voedingsdeskundigen zijn geld waard. Mensen willen steeds meer op hun gezondheid letten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Ze roepen dan vaak de hulp in van experts, die gericht advies kunnen geven. - Employer speaks

Voeding

Trends

Dé trend van nu is het keto-dieet. Bij het ketogeen dieet is het de bedoeling weinig koolhydraten te eten en in de plaats ervoor te zorgen dat 60 tot 80 procent van je totale calorie-inname uit vetten bestaat. Dat klinkt misschien vreemd, omdat we vetten gewoonlijk associëren met bijkomen, maar het werkt echt. Het dieet brengt je lichaam in ‘ketose’, omdat je de natuurlijke brandstofbron, koolhydraten, wegneemt. En daardoor verbrand je sneller vet. Voordat je eraan begint moet je je best wel goed informeren!

Voeding, 100% of the time

Consumenten blijven zoeken naar alternatieven voor vlees. Merken en retailers proberen ervoor te zorgen dat deze alternatieve gemakkelijker te vinden zijn. In 2019 waren er meer plantaardige opties dan ooit tevoren, vooral als het gaat om eiwitbronnen. Hoewel ze niets nieuws zijn, worden mensen zich steeds bewuster van de herkomst van voedsel en daarom zullen plantaardige eiwitten dit jaar nog meer in de belangstelling komen te staan.

Ik ben altijd al actief bezig geweest met voeding, diëten en afslanken. Ik besloot een jaar geleden om de allround opleiding Voedingsdeskundige te volgen in avondonderwijs naast mijn vaste job. Na mijn diploma te behalen, besloot ik de sprong te wagen en ben ik beginnen werken als voedingsdeskundige om mensen te begeleiden met hun voeding. Momenteel is het nog in bijberoep maar binnenkort heb ik ongetwijfeld genoeg klanten om over te schakelen naar full-time. - Ex-student speaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Als je afstudeert van een cursus uit het subthema Voeding, heb je alles wat je nodig hebt om succesvol te beginnen als voedingsdeskundige. Je kan een specifieke richting kiezen, zoals sportvoeding, natuurvoeding of kindervoeding, of eerder algemeen. Jij kiest wat jou het beste ligt en wat voor klanten je later wilt helpen.

Nice to know

  • Je hoeft geen master chef te zijn om gezond en lekker te koken. Er zijn ook hopen gerechtjes die simpel, gezond, lekker en snel te maken zijn!
  • Kijk bij producten die je in de winkel koopt op het etiket. Als er zout op de verpakking staat, zoek dan een alternatief met minder of geen zout. We eten doorgaans al meer dan genoeg zout.
  • Vermijd ook best suiker. Suiker voegt alleen maar calorieën toe, zonder enige voedingswaarde. Soms staat het ook op de verpakking als glucose, maltose, sucrose, honing, geconcentreerd fruitsap of siroop.