Janne specialiseerde zich in Kleurtechnieken: “Het heeft me een betere hairstylist gemaakt”

04/05/2022 Thomas Verlinden

Het Centrum Voor Avondonderwijs hecht veel belang aan haar studenten en hun toekomstplannen. Daarom volgen wij hen van dichtbij op! Janne Andriessen (29) uit Hasselt volgde verschillende cursussen Hairstyling en specialiseerde zich in Kleurtechnieken: “Door mijn opleiding is mijn salon pas écht een succes geworden.”
 

Talenten verfijnen

“Ik volgde jaren geleden een korte cursus ‘Kapper worden’ en ging daarna deeltijds aan de slag als zelfstandig kapster aan huis,” vertelt Janne. “Langzaamaan kreeg ik steeds meer klanten en besloot ik om er echt voor te gaan en fulltime kapster te worden. Ik nam ontslag als webdesigner en startte mijn eigen salon. Al snel merkte ik dat ik mijn basiskennis moest uitbreiden zodat ik mijn klanten met de beste kwaliteitskapsels weer naar huis kon sturen.”
 
Janne koos voor de cursus Kapper en volgde daarna nog de opleidingen Dameskapsels: Kleurtechnieken en Kleurtechnieken - Uitbreiding . Die keuze was voor haar levensveranderend.
 
“Mijn oude klanten waren verwonderd over hoeveel ik was verbeterd na mijn opleidingen. Zij verspreidden meteen het nieuws doorheen Hasselt en opeens waren mijn dagen gevuld met afspraken! Ik krijg nu zelfs wekelijks bezoek van klanten over heel Vlaanderen omdat ze weten dat ze bij mij veilig zijn voor een kleuringsbeurt.”
 

“Het niveau van je kennis van kleurtechnieken zal je carrière als kapper ofwel maken of breken.”

Volgens Janne is kennis van kleurtechnieken een echte must voor elke kapper.

“Kleuren is zeker en vast een van de moeilijkste onderdelen van de job. Dat komt omdat je je technieken moet aanpassen van persoon tot persoon. Als kapper moet je dus een goede kennis hebben van haartypes en -producten. Door mijn specialisatie in kleurtechnieken ben ik echt een betere hairstylist geworden”
 

De oplossing: oefenen!

“De groepslessen waren de perfecte manier om mijn kleurtechnieken te verfijnen omdat de focus echt ligt op de praktijk,” zegt Janne. “In de basisopleiding leerden we de nodige algemene technieken, maar in de uitbreidingscursus verdiepten we ons in specifieke skills als ontkleuring, balayage, ombré (en sombré), highlights (en lowlights). De docent leerde ons al die dingen op een toffe en interactieve manier zodat we snel bijleerden.”
 
Janne blikt nu terug op haar opleiding als de perfecte leerervaring: “Ik ben ontzettend blij dat ik mijn opleiding bij het Centrum voor Avondonderwijs heb gevolgd. In veel opzichten heeft het mijn leven veranderd en ik ben ervan overtuigd dat ik nu de beste hairstylist ben die ik zou kunnen zijn.”
 

Start zelf met Kleurtechnieken!

Volgde je al eerder een kapperscursus en wil jij net zoals Janne jouw aanbod als hairstylist te perfectioneren? Volg dan de opleiding Kleurtechnieken - Uitbreiding !
 
In een uitgerust lokaal leer jij op een praktijkgerichte manier bij zodat jij vlekkeloos jouw diploma behaalt. Met deze op zak laat jij aan je werkgever en cliënten zien dat jij extra kennis hebt van alles rond kleurtechnieken! Deze opleiding is dus een perfecte manier om jouw aanbod als kapper/hairstylist uit te breiden.
 
Waar wacht je nog op? Ontdek nu onze startdata en schrijf je vandaag nog in!


cpSkillsAndSkills

 • Je geeft je klanten het beste professioneel kleuradvies.
 • Jij werkt perfect met verschillende kleurproducten.
 • Je bent een expert in het toepassen van verschillende kleurtechnieken.
 • Jij geeft jouw klanten de kapsels van hun dromen.


Kleurtechnieken - uitbreiding, aProfession

cpLiPracticalInfo

 • Diploma
 • courseTypeG2
 • 5 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 5 cpHoursPerClass
 • €499

cContent

 • Ontkleuring
 • Balayage
 • Ombré - Sombré
 • Highlights - Lowlights

blogAvailable


relatedBlogs

Oeps...I did it again

Verzorgde en gezonde nagels

A diamond is a girl's best friend


categories

Hairstyling

previousLabel

Volg het voordeligste pad naar jouw droomcarrière

nextLabel

5 tijdloze make-uplooks voor elke festivalganger

relatedCourses


Kleurtechnieken - uitbreiding

studyCategories


Hairstyling

blogTags


KapperKapsterKappersschoolKappersopleidingOpleidingCursusKapsalonStuderenSchoolLessenDiplomaGraduaatAvondschoolAvondonderwijsOnderwijsVolwassenenonderwijsLerenKleurtechniekenExpert kleurtechniekenVervolgopleidingKleurtechnieken uitbreiding

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0